MP-Net

Tijdens mijn zoektocht op internet naar de Aanvullende Overeenkomst bij het NAVO Statusverdrag, stuitte ik vanavond per ongeluk op MP-Net. MP-Net is een initiatief van het ministerie van defensie en bevat ministeriële en defensie publicaties.

Indeling

De publicaties zijn ingedeeld in vier verschillende categorieën. Deze categorieën worden series genoemd. In de 11-serie vindt u bundels van de Directie Juridische Zaken van het ministerie. Het gaat dan bijvoorbeeld om voorschriften over militaire steunverlening, humanitair oorlogsrecht en internationaal recht. In de 20-serie kunt u stukken van de defensiestaf vinden over o.a. het ceremonieel en het protocol. De 31-, 32- en 33-series worden bijgehouden door het Hoofd Directie Personeel en bevat documenten over de rechtspositie van burgers en militairen. De laatste categorie die op de website te vinden is, wordt ‘Overig’ genoemd en bevat alle andere series, voor zover deze elektronisch voorhanden zijn.

Zoeken

Voor niet-defensie medewerkers is de zoekfunctie van MP-Net niet beschikbaar, maar een lijstje met de meest recente veranderingen is nooit verder dan één muisklik weg. Bovendien kunt u ook met uw favoriete zoekmachine de website doorzoeken. Wilt u bijvoorbeeld alle documenten van MP-Net vinden waar het woord Europa in voorkomt, dan staat hieronder voor de twee meest gebruikte zoekmachines in Nederland welke zoekopdracht u moet invoeren.

Met Google
site:http://mpbundels.mindef.nl/ Europa

Met Yahoo!
site:http://mpbundels.mindef.nl/ Europa