Europese Partij voor Senioren opgericht

Op 1 januari 2008 is in Nederland de Europese Partij voor Senioren opgericht. Oprichter Roy Van Huet wil met de verkiezing van de leden voor het Europees Parlement in juni 2009 meedoen, om 65-plussers een stem te geven in Europa.  Europa heeft veel voor ouderen, maar vrijwel geen EU-land heeft nog een ouderenpartij. Een gat in de politieke markt. Ouderen zijn nu een bijna vergeten groep, aldus de vijfenzestig jarige partij-oprichter.

Al eerder probeerde Van Huet tevergeefs een zetel in het Europees Parlement en de Tweede Kamer te bemachtigen. Toen kon hij echter het inschrijfgeld niet bijeen krijgen. Maar nu zijn we de eerste partij die zich meldt voor de Europese verkiezingen. Dat zal wel helpen. We hebben immers nog ruim vijfhonderd dagen tot de verkiezingen.(1)

Voetnoten

1
N.n.; Senioren willen zetel in Europarlement; NRC-Handelsblad, 2 januari 2008.