Prof. mr. Jaime Saleh wint NJV Prijs 2008

Prof. mr. Jaime M. Saleh is de winnaar van de Nederlandse Juristenvereniging prijs 2008.

De prijs

De Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) heeft een tweejaarlijkse prijs ingesteld die kan worden toegekend aan een jurist die door zijn of haar werkzaamheden een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de rechtsontwikkeling en/of rechtstoepassing in Nederland, de Nederlandse Antillen of Aruba. De prijs bestaat uit een beeldje, voorstellende Vrouwe Justitia die met de hand op het hart het juiste midden vindt, en is ontworpen door de Utrechtse kunstenares Else Ringnalda. 

Prof. mr. Jaime M. Saleh

Prof. mr. Jaime M. Saleh was o.a. van 1 september 1979 tot 15 januari 1990 President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba, nadien Gouverneur van de Nederlandse Antillen tot 1 juli 2002 en is Minister van Staat en Bijzonder hoogleraar Constitutioneel Koninkrijksrecht aan de Universiteit van Utrecht. De Nederlandse Juristenvereniging kent de prijs aan hem toe vanwege zijn investering, bij zijn talloze maatschappelijke, bestuurlijke en juridische activiteiten, in gemeenschappelijkheid en het overbruggen van tegenstellingen. Niet alleen binnen de gemeenschap van de Nederlandse Antillen en Aruba, maar bovenal ter bevordering van de verbondenheid tussen de koninkrijkslanden en hun burgers onderling.

Eerdere winnaars

2003: Mr. Willem van Manen; vanwege zijn werk voor de Stichting Advocaten voor Advocaten.
2005: Lilian Gonçalves-Ho Kan You; vanwege haar werk voor Amnesty International.